Allmänt om LibreOffice

Den här sidan beserar sig på LibreOffice egna manualer, manualerna är översatta av John Karlsson.

Vad är LibreOffice?

LibreOffice är en fritt tillgänglig, komplett kontorssvit. Det ursprungliga filformatet är OpenDocument, ett öppet standardformat som håller på att antas av regeringar världen över som ett filformat för att publicera och acceptera dokument. LibreOffice kan också öppna och spara dokument i många andra format, inklusive de som används i olika versioner av Microsoft Office. LibreOffice innehåller följande komponenter:

 


LibreOffice Writer

Writer är ett verktyg för att skapa brev, böcker, rapporter, nyhetsbrev, broschyrer och andra dokument. Du kan infoga bilder och objekt från andra komponenter i Writer-dokumentet. Writer kan exportera filer till HTML, XHTML, XML, Adobes Portable Document Format (PDF), och flera versioner av Microsoft Word. Writer kan också anslutas till din e-postklient.

 


LibreOffice Calc

Ett kalkylprogram, liknande Microsoft Excel eller Lotus 1-2-3. Calc innehåller, bland annat, över 300 funktioner för ekonomiska, statistiska och matematiska operationer. Du kan också öppna och arbeta med Microsoft Excel-arbetsblad och spara dem i Excel-format. Calc kan exportera tabeller till Adobes PDF och HTML.

 


LibreOffice Impress

Impress är ett multimedia presentations verktyg. I Impress bildspel kan man lägga till Fontwork:s speciella texteffekter, samt ljud-och videoklipp. Impress är kompatibel med Microsoft PowerPoint-filformat och kan också spara ditt arbete i många grafiska format, inklusive Macromedia Flash (SWF).

 


LibreOffice Base

I Base finns verktyg för dag till dag databashantering. Med Base kan man skapa och redigera formulär, rapporter, frågor, tabeller, vyer och relationer. Base innehåller många funktioner, som förmågan att analysera och redigera relationer via en diagramvy.

 


Gå Tillbaka