Artiklar

 

Windows XP support upphör

27.03.2014 kl. 14:54

Några ord om lösenord

06.11.2013 kl. 13:14

Videotjänster över internet

19.10.2012 kl. 12:27

På gång inom IT3!

11.09.2012 kl. 15:46

Vad händer med mina bilder på Facebook?

07.06.2012 kl. 14:41

IT3 – gratis IT-stöd

28.03.2012 kl. 16:54

”Six degrees of Kevin Bacon”

28.02.2012 kl. 15:11

Hur prioritera resurser på webben?

28.02.2012 kl. 13:45

Vad finns bevarat till er 200-årshistorik?

28.02.2012 kl. 13:42

Facebook som verktyg för marknadsföring

28.02.2012 kl. 13:37

På gång inom IT3!

11.09.2012 kl. 15:46
Den tidiga vintern är alltså här och förbundens verksamheter är i full gång, även så inom IT3. Den delvis nya personalen börjar få ett grepp om projektet och arbetar hårt för att uppfylla de krav som ställs på en projektledare inom IT3.
Verksamheten fortsätter alltså precis som tidigare men med några nya ansikten.
Hösten börjar vända mot vintern och alla börjar glömma den usla sommaren. Detta betyder att medan vissa saker lugnar ner så tar andra fart. IT3-projektet körs med andra ord för fullt. Trots personalförändringarna så utvecklas även projektet hela tiden, vilket syns i mera heltäckande manualer, större kursutbud och mera interaktion med förbunden. Dejourtelefonen, som kostar ett vanligt samtal, kan man nå oss på tisdagar och onsdagar mellan 15 och 20.00. Naturligtvis kan man även kontakta oss annars också på kontorstid, besöka oss, ringa eller maila. Under dejourtiden är vi dock inte uppbundna av möten och annat utan kan ägna oss helhjärtat åt de samtal som kommer. Valet av tid beror naturligtvis även på att de som är aktiva i föreningarna har annan sysselsättning dagtid och vi vill även vara tillgängliga för gräsrötterna.

Vi håller även i detta nu och planerar för höstens och vinterns kurser och föreläsningar och tar således gärna emot önskemål från er. Vi ordnar precis som tidigare allmänna/öppna kurser men kommer även gärna ut och håller skräddarsydda kurser för enskilda förbund eller föreningar. Det som hittills kommit önskemål om är kurser i Twitter, presentationsverktyg och bildbehandling. Något som även är konstant på önskelistan är naturligtvis kurser i DigiStoff, vi väntar dock något med dessa genom att det nu pågår en uppdatering av systemet. Kurser och manualer produceras således genast den nya versionen lanserats av Kulturhuset.

Vi vill ännu en gång passa på och slå ett slag för vår hemsida, www.it3.fi, bortsett från nödvändiga kontaktuppgifter, dejournummern och allmän info finns även en hel del nyttigheter där. Som förmodligen är bekant från tidigare finns vår kunskapsdatabas där med manualer som skapats på basen av behov hos er förbund (ta kontakt om ni saknar något så fixar vi det). Bortsett från kunskapsdelen finns även ett forum som är till för just er! Där har ni möjlighet att ställa frågor, berätta vad som är på gång, utreda sammarbetsmöjligheter kring kommande it-projekt m.m. På vår hemsida finns även en sektion innehållandes artiklar ifall det gått någon förbi. Finns det något ämne ni önskar vi tar upp/analyserar så tveka inte att meddela oss så utformar vi en artikel eller manual kring just er frågeställning, finns det någon anknytning till it så hör det hemma hos oss. Gällande både manualerna och artiklarna så får dessa fritt kopieras och distribueras vidare i utskick, tidningar och annat så länge källan anges. Ju fler som kan ha nytta av vårt material desto bättre.

Vi hoppas även att ni inom förbunden påminner era medlemmar med jämna mellanrum om IT3:s existens. Vi har svårt att själva nå ut till alla era föreningar så informationen om oss borde ske genom era kanaler. Vill ni ha skräddarsytt material för utskick eller annat så levererar vi naturligtvis gärna det.

Tveka inte att ta kontakt med oss om ni har frågor eller funderingar. Vi kommer gärna ut på möten och träffar er, det kan vara extra viktigt nu att hålla personliga möten genom att en del människor bytts ut inom projektet. Telefon och e-post i all ära, personliga möten är nog att föredra.

Sprid gärna denna info vidare till sådana i er organisation som kan ha nytta av den.

Med önskan om en trevlig och kreativ vinter!
IT3-gänget